כאבי בטן רגעיים אשר עוברים לאחר היציאה

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

02/01/2017 | 19:44 | מאת: הדר

היי, בתקופה האחרונה אני סובלת מכאבי בטן רגעיים "פנימיים" מן תחושה כזו שמרגישים לפני הקאה/שלשולים... כמו חום בגוף כזה ואני יודעת שהתחושה הזו תעבור רק לאחר ביקור בשירותים )סליחה על התיאורים(. אני לא יודעת לקשר האם זה קורה לאחר אכילת או שתיית מוצרים עפ לקטוז. זה כן קורה לאחר מאכל כלשהוא חלבי אבל לא תמיד! זה יכול לקרות גם אם לאו דווקא אכלתי משהו לפני וכו'. אשמח לדעת מה לעשות כי זה באמת מקשה עליי בכך שבנסיעןת ארוכות או בימים חוץ לבית אני ממש חוששת לאכול כל דבר מאחר ופוחדת שזה יגרום לתחושות האלו. תודה מראש

רחל שלום, חסר לי מידע כדי לנסות ולהבין מה הגורם או גרומים לתופעה שאת מתארת. כמובן שיש מקום לבירור רפואי וייעוץ תזונתי פרטני על מנת לנסות ולהבין במה מדובר. יחד עם זאת, המענה הנקודתי שאני יכולה להציע לך הוא שבימים בהם מתוכננות נסיעות ארוכות או פרקי זמן ארוכים מחוץ לבית, יש להעדיף מאכלים שיותר קלים לעיכול. לדוגמה לצרוך יותר לחם לבן, פסטה, אורז, בשרים רזים, מעט טחינה וגבינה צהובה דלת ולצמצם צריכת דגנים מלאים, מאכלים שומניים, פירות וירקות. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי