MRI לאחר ניתוח סטפדקטומי באוזן

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

26/04/2012 | 22:05 | מאת: אורה

ד"ר תמיר שלום, לפני 4 שנים עברתי ניתוח סטפדקטומי באוזן שמאל בעקבות אוטוסקלרוזיס. השבוע קיבלתי הפניה לבדיקת MRI ראש עם חומר ניגוד גדוליניום (בעקבות גילוי סרטן ריאות וחיפוש גרורות). האם קיימת בעיה לעשות את בדיקת ה MRI בגלל השתל של ניתוח הסטפדקטומי? האם ניתוח סטפדקטומי רלוונטי לבדיקת ה MRI? האם זה משהו שאני צריכה ליידע כבר בשלב קביעת התור לבדיקת ה MRI? מקווה שזה המקום המתאים לשאלה. בעייתי לאתר כרגע את הרופא שעשיתי אצלו בעבר את הניתוח באוזן, בשביל להתייעץ איתו בנושא. תודה רבה.

שלום רב, בספרות הנושא הנ?ל הווה כר נרחב למחקרים.עד היום לא גילו בעיה מיוחדת לאנשים עם פרוזה של סטפדוטומי וMRI (מלבד פרוטזה מסוג מסויים אשר הוכנסה לשימוש ב 1987). יש לזכור שעוצמת ה MRI חשובה ובעדיפות עוצמה של 1.5 טסלה ולא יותר. מאמר סקירה מעניין בנושא http://journals.lww.com/otology-neurotology/Abstract/2007/09000/MRI_Scanners_and_the_Stapes_Prosthesis.2.aspx על כן אני לא רואה בעיה. שיהיה בהצלחה. החלמה מלאה.

27/04/2012 | 07:26 | מאת: אורה

תודה רבה על התשובה המהירה. אני חושבת שבאסותא רמת החייל (קופ"ח מכבי) משתמשים במכשיר בעוצמה של 3 טסלה. אנסה להמשיך לבדוק את העניין מול מכון ה- MRI. אמשיך גם לנסות למצוא מידע יותר מדוייק על הפרוטזה שהושתלה. תודה על האיחולים.

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים