עזרה בפיענוח MRI

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

15/09/2012 | 10:39 | מאת: טלי

אנא עזרו לי בהבנת ממצאי הבדיקה לאישה בת 74 עקב ירידה בשמיעה באוזן שמאל וסחרחורות חוזרות מזה מספר שנים המעבר הקרניו - צרביקולרי נראה תקין תהליך תופס מקום ב-IAC משמאל בקוטר של 2.5 מ"מ שנצבע ע"י חומר ניגוד אוטם לקונרי בפונס משמאל מוקדים רבים בעלי אות מוגבר בחומר הלבן במח משני הצדדים DVA בטלמוס מימין סיכום שוואנומה של השמיני משמאל אוטם לקונרי בפונוס מימין שינויים יתכן מיקרואנגופטים במח DVA בטלמוס מימין

שלום רב, ראשית כל מדובר בבדיקת MRI עם חומר ניגוד אשר נעשה בעקבות תלונותיה של המטופלת. מדובר בממצא בתעלת השמע הפנימית (IAC) מצד שמאל שקרוב לוודאי שמדובר בשוואנומה אקוסטית (גידול של העצב - שפיר). גידול זה יכול להסביר את תלונותיה של המטופלת. שנית יש שינויים איסכמיים ישנים במוח (אירועים מוחיים ישנים). עליכם לפנות עם הבדיקה הנ"ל לרופא/ה אשר עוקבים אחרי המטופלת. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים