Enlarged Vestibular Aqueduct Syndrome

דיון מתוך פורום  כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים

15/06/2015 | 08:25 | מאת: שבי

שלום ד"ר חיים גבריאל מפורום מחלות אף אוזן גרון הפנה אותי לפורום הזה, בתי אובחנה כרגע כסובלת מסינדרום EVA באחת האוזניים, רציתי לקבל עוד פרטים על התופעה וכן האם ידוע איזה טיפול בנושא. תודה רבה מראש שבי

שלום רב, EVA הוא המלפורמציה הנפוצה ביותר הנראת על ידי הדמייה כיום. EVA הוא אחד מהתסמינים של התפתחות לא תקינה של האוזן הפנימית בין השבועות 4-8 של ההריון. התפתחות לא תקינה זו יכולה להיות מינורית יחסית או יכולה להכלל במספר רב של סינדרומים כגון : Pendred, Waardenburg, Branchio-oto-renal ועוד. היא יכולה גם כן להיגרם כתוצאה מזיהומים בזמן ההריון או מלקיחת תרופות על ידי האם או כתוצאה הפרעה גנטית אחרת. EVA יכול לגרור בעקבותיו ירידה בשמיעה תחושתית עצבית אשר הולכת ומחמירה עם השנים ובעיקר לאחר חבלות ראש - כ 50% מהחולים (צריך להמינע מחבלות ראש בכל מחיר) . כמו כן ישנה אפשרות של ירידה בשמיעה הולכתית שמקורה עדין אינה ברור דיו. מה שידוע שישנם ניתוחים מסוימים לשיקום שמיעה שאסורים לביצוע אצל מטופלים אלה (Stapedectomy/Stapedotomy). סה"כ יש ראשית לשלול המצאות של סינדרומים (פנייה לרופא ילדים ולגנטיקאי/ת) ולהיות במעקב שמיעתי פעם בשנה אצל רופא א.א.ג. וכן במכון אודיאולוגי. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית אוזניים ילדים ומבוגרים