פיגמנטציה עקב כוויה בדרגה 2

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

22/01/2015 | 22:56 | מאת: שני

שלום לפני כשלושה שבועות נכוויתי ברגלי עקב תה רותח. טופלתי ע"י פלסטיקאים במיון ע"י חבישות סילברול, אח"כ פלמינל ואח"כ תראולון. בשני האחרון הלכתי לפלסטיקאית מהקופה שאמרה לי שהכוויה נסגרה אבל שלנצח תשאר לי פיגמנטציה לבנה שם. האם זה נכון? האם באמת אין שום דבר לעשות בנדון? כעת האיזור אדמדם-לבנבן עם מסגרת חומה. בנוסף, היא המליצה על שמן נבט חיטה, אבל אמרה שזה לא יעזור לפיגמנטציה, רק לזה שהעור לא יהיה יבש ומגרד. בבית מרקחת המליצו לי יותר על שמן אובלפיחה וקניתי אותו. האם זה בסדר או שקריטי שזה יהיה שמן נבט חיטה? תודה,

שלום שני היופפיגמנטציה (פחות פיגמנט) בעקבות כויה יכולה להשאר תקופה ארוכה ולעתים תישאר לתמיד. אי אפשר לדעת מראש איך יהיה המצב הסופי. יאהפלסטיקאית המליצה על שמן נבט חיטה, אבל אמרה שזה לא יעזור לפיגמנטציה, רק לזה שהעור לא יהיה יבש ומגרד. אני מסכים איתה. אינני מכיר מספיק את שמן אובלפיחה. יתכן ואף הוא יעזור מספיק.

24/01/2015 | 15:40 | מאת: שני

אז אני מבינה שאין שום דבר שאוכל לעשות (מלבד אי חשיפה לשמש לשנה) על מנת לשפר את המצב? אני מורחת לפעמים רטאוויט 0.025% על הפנים על מנת לשפר את איכות העור ואחידותו (אני בת 29- קיבלתי מרשם כשהיו לי צלקות מפצעי בגרות בצעירותי ואני ממשיכה להשתמש בזה לפעמים גם היום כשמרגישה שעור הפנים זקוק לרענון) זה יכול לעזור גם בירך? אני לא סתם אובססיבית, מדובר בשטח לא קטן בכלל בקדמת הירך. תודה רבה!

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור