פיגמנטציה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

19/12/2012 | 14:43 | מאת: ענת

בת 46, 4 לידות. בהריונות לא סבלתי מכתבים בפנים, אחרי הלידה השלישית קיבלתי גלולת הנקה והתחילה פיגמנטציה כשהפסקתי עם הגלולות הפיגמנטציה חלפה ונשאר כתם קטן. אחרי הלידה הרביעית השתמשתי בהתקן "מירנה" ואחרי מס' חודשים הופיעה לי פיגמנטציה חזקה. רופא נשים אמר שרק האסטרוגן עושה פיגמנטציה ולא הפרוגסטרון. אחרי שהוצאתי את ההתקן הפיגמנטציה לא חלפה, ניסיתי משחות שונות ומאחת מהן נגרמו לי כוויות בחלק העליון של הלחיים, בשילוב פיגמנטציה גם מתחת לעיניים זה נראה מזעזע. 1. פיגמנטציה יכולה להיגרם מפרוגסטרון? 2. מה מתאים לטיפול בפיגמנטציה הורמונלית וגם של הכוויות? 3. איך מטפלים בפיגמנטציה מתחת לעיניים (אין לי דלקת). תודה.

שלום ענת 1) כל תכשיר הורמונלי יכול לגרום לפיגמנטציה. 2) מלזמה הינה פיגמנטציה המופיעה בפנים בעיקר בנשים לאחר הריון או נטילת טפול הורמונלי (גלולות למניעת הריון). הטפול: הגנה קפדנית משמש. המנעות תכשירים הורמונלים ושמוש בחומרי הבהרה שונים. פיגמנטציה המופיעה לאחר דלקת שנגרמה ממריחת תכשיר כלשהו הינה פיגמנטציה שלאחר דלקת, (POST INFLAMMATOROY HYPERPIGMENTATION). ניתן לטפל בתכשירים מבהירים דוגמת קליגמן וחשובה הגנה קפדנית משמש. 3) פיגמנטציה מתחת לעיניים עלולה להיות בעיה קשה. סיבות לפיגמנטציה מתחת לעיניים יכולות להיות: גנטית, תגובה לדלקת עור באזור או הרחבה של כלי דם. אם יש שקעים באזור, הפיגמנטציה בולטת יותר. כדאי לזהות מה הבעיה: אם מדובר בפיגמנטציה בשל דלקת עור קלה חשוב לטפל בדלקת זו. טפולים אפשריים בפיגמנטציה הינם חומרי הבהרה, כמובן בשלוב עם הגנה קפדנית משמש .

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור