אקנה+ שחלות פוליציסטיות+מלזמה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

18/11/2012 | 22:06 | מאת: לימור

שלום, אני בת 37, אובחנו באולטרסאונד שחלות פוליציסטיות. נראה כי הללו גורמות לתופעה של אקנה בינוני. בנוסף, קיימת מלזמה מהיריון. 1. הומלץ על רוקוטאן (שני כדורים בשבוע) האם הוא יעיל במקרה של שחלות פוליציסטיות? (הלא הוא לא מטפל בשחלות וכשאני אסיים לקחת את הרוקוטאן השחלות יכולות להוציא לי עוד פצעים, לא??? 2. חושבת להתחיל לקחת גלולות דיאנה כדי להיפטר מהאקנה כי אני חוששת מהתפרצות של אקנה בעקבות רוקוטאן. האם הגלולות ישפיעו על הפיגמנטציה? תודה על תשובתך לימור

מתן קורס שלם של רואקוטן (איזוטרטינואין) עשוי להביא לרפוי קבוע בשני שליש ממקרי אקנה. אם יש הפרעה הורמונלית ( ואם יש שחלות פוליציסטיות יש הפרעה הורמונלית) הרי הסיכוי לרפוי קובע פוחת מאוד. רואקוטן יעזור כנגד האקנה בעת מתן הטפול אך הסיכוי לרפוי קבוע לאחר סיום הטפול פוחת מאוד. אם יש לך מלזמה כדאי להימנע מגלולות למניעת הריון. לעתים קרובות הן מהוות גורם למלזמה.

26/11/2012 | 19:57 | מאת: לימור

דר' ורנר תודה על תשובתך. אם כך מהי המלצתך? מחד מלזמה, מאידך אקנה ושחלות פוליציסטיות אז מה עושים? תודה. לימור

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור