לחיים אדומות לאחר טיפול באקנה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

04/09/2012 | 21:48 | מאת: עמית

שלום, בעבר היה לי אקנה, ולאחר שטיפלתי בו בעזרת כדורי ראקוטן במשך חצי שנה (הטיפול נגמר לפני כ 5 חודשים), הלחיים שלי אדומות.. אזור הלחיים שלי אדום בצורה משמעותית משאר הפנים. הלכתי היום לרופא העור שלי, והוא אמר לי שאין תרופה שתוכל לעשות משהו בנדון, אך רציתי לברר אם אולי ידוע לך משהו שלא ידוע לו, ואם יש במקרה תרופה\משחה\כדור נגד לחיים אדומות לאחר טיפול אקנה? זה מאוד חשוב לי. מצפה בקוצר רוח לתגובתך. תודה רבה, עמית.

שלום עמית יתכן ונגרמו הצטלקויות בשל אקנה מודלק ואלו הינן בגון אדמדם. בדרך כלל תוך מספר חדשים (יכול לקחת אף חצי שנה) כלי הדם מתכוצים וחל שיפור גדול במראה. אם האודם בלחיים קים מספר שנים (והחל אף לפני קיום האקנה המודלק) יתכן ויש לך רבוי נימים. כדאי להיבדק שוב על ידי רופא מתאים (רופא עור שמטפל עם מכשור להסרת כלי דם) שכן במקרים אלו לעתים ניתן לטפל בלייזר או IPL לכלי דם

08/09/2012 | 20:55 | מאת: עמית

מאז סיימתי להשתמש בראקוטן עברה בדיוק חצי שנה, אני חושב שחל שיפור מאז במראה, אך אני מתעניין: תוך כמה זמן האדמומיות תיעלם? אם בכלל?

07/10/2012 | 19:45 | מאת: איריס לוי

שלום רב, בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, קיימות דעות שרואקוטן - עלול לשנות את תגובת הריפוי של העור ולעיתים לאחר טיפול ברואקוטן נצפה רפוי איטי יותר של העור ואף נטייה רבה יותר ליצירת צלקות. עוד ניתן לאבחן עור אדמומי לאחר טיפול ברואקוטן כסבוריאה - דלקת עור חלבית שהינה בעיית עור הגורמת בעיקר להפרעה במראה האסתטי, כמו גם לסבל ולתחושת אי נוחות בעור. שכיחותה עומדת על כ-15% מהאוכלוסייה כאשר אצל 5% היא מופיעה בצורה החמורה שלה. הסיבות המדויקות לבעיה שכיחה זו אינן ברורות עדיין, אולם גורמים רבים מגבירים את הסיכויים ללקות בה או להחמיר את תסמיניה. ביניהן: גנטיקה תורשתית, לחץ נפשי, אלרגיה למזון, תרופות מסויימות ויש המשייכים את ההחמרה לשינויים במזג האוויר ולעונות המעבר, סבוראה מתבטאת בדלקת כרונית בעור באזורים שבהם קיימות בלוטות חלב רבות. וגורמת לקשקשת, אדמומיות, פצעונים, קילוף העור ולעיתים אף תחושת גירוד ועיקצוץ. התסמינים מופיעים בעיקר באזור הפנים: סנטר, כנפות האף, לחיים, עיניים, עפעפיים, גבות, מצח, קרקפת, בחלק החיצוני של האוזניים, צואר ובאזורי הקפלים של העור. אחד הגורמים שזוהו כגורם לבעיה הינו סוג של שמר, (פטרייה) שנקראת " מלזיה פיטירוספורום אובלה", שמר זה התגלה בבלוטות החלב של אנשים הסובלים מסבוריאה. לא ידוע עדיין כיצד בדיוק גורם השמר לדלקת, אולם נראה כי מדובר בזיהום עורי הנגרם כתוצאה ממנו ובשילוב עם תגובה לקויה של מערכת החיסון עליו. עוד נמצא במחקרים שיש קשר בין סבוריאה למחסור בביוטין- (שם נוסף קואנזים R ) סוג של ויטמין שלו תפקיד חיוני בפעילותם של אנזימים רבים. מחסור בביוטין עלול לגרום לסבוריאה או להופעת נגעים דמויי סבוריאה בעור. תזונה מאוזנת מספקת בדרך כלל את הכמויות הדרושות של ביוטין הנמצא בכבד, באגוזים, שעועית, חלמון ביצה, כרובית, אפונה יבשה, עדשים, פולי סויה, אורז מלא, עגבניות מזון מלכות ועוד. הטיפול התרופתי הניתן לריפוי סבוריאה כולל תכשירים אנטי-פטרייתיים, משחות על בסיס קורטיזון (סטרואידים) או אנטיביוטיקה. בהן אפשר להשתמש לטיפול קצר טווח, שימוש ממושך בהם עלול לפגוע במערכת החיסון המקומית ועל ידי כך לזרז את ההחמרה במצב. הטיפול המומלץ בתופעת סבוריאה בפנים הינו טיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL- קרן אור , טכנולוגיה היעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב בשילוב תכשירים מרגיעים בעלי מרקם קליל על בסיס מימי, אנטי בקטריאליים ואנטי פטרייתיים המונעים התפתחות של הבקטריה ומחזקים את מנגנון ההגנה הטבעי בעור, מהו טיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL לסבוריאה בפנים? קרני האור בהם משתמשים בטכנולוגיית IPL הינם קרני אור שאינם מסוכנות ואינן גורמות כל נזק לעור. אלו הם קרני אור הנראה לעין, כמו פלש של מצלמה ללא המרכיבים המסוכנים הנמצאים בקרינת השמש (אולטרה ויאולט). מהם היתרונות בטיפול בטכנולוגיית IPL לסבוריאה בפנים? אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול סבוריאה בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה, מאחר והטיפול מבוסס על אורך גל מיוחד ללא קרינת UV הוא אינו גורם לכוויות או כל נזק אחר לעור. למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה. הטיפול בסבוריאה /אדמומיות בפנים בטכנולוגיית IPL , נעשה בשילוב עם טיפולים במכון להרחקת שכבות השומן באזור הנגוע וטיפול יום יומי עם תכשירים מרגיעים בעלי מרקם קליל על בסיס מימי, אנטי בקטריאליים ואנטי פטרייתיים המונעים התפתחות של הבקטריה המחזקים את מנגנון ההגנה הטבעי בעור, בתוספת של חומצת השומן גאמה לינולאית מסוג אומגה 6 הידועה בפעילותה להפגת מצבים דלקתיים וככלי עזר חשוב לשמירה על בריאות העור ורמת הלחות בו. התכשירים הניתנים על ידי לטיפול בסבוריאה בפנים, הנם ממיטב המעבדות המקצועיות בארץ ובאיכות גבוהה. מכילים מסנני קרינה המותאמים מיוחד לאקלים הישראלי, מאושרים ע"י משרד הבריאות ונותנים מענה מושלם לריפוי סבוריאה המופיעה לעתים בשילוב עם אקנה, פצעי הבגרות. סדרת התכשירים לטיפול בסבוריאה, מעניקה טיפול יום יומי טבעי ועדין במיוחד לעור מעורב ורגיש. המבוסס על תכשירים שהוכיחו את יעילותם במשך שנים רות בטיפול המקצועי והאישי. המוצרים יעילים ביותר לטיפול אמיתי וארוך טווח. כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי, חג שמח,

שלום איריס קודם כל את משתמשת בצורה מוטעית בשמות סיבוריאה ודלקת סבוראית. כשאת משתמשת בשם סיבוריאה כנראה שהכונה שלך הינה דלקת סיבוראית (SHEBORHEIC DERMATITIS).סיבוריאה הינה עור שמן בשל הפרשת חלב (SEBUM) מרובה. דלקת סיבוראית (SHEBORHEIC DERMATITIS) הינה דלקת כרונית המופיעה באזורים אופיניים דוגמת צידי האף, באזור גבות, קרקפת, מאחורי האוזניים וכו'. לגבי הטפול, את מצינת שהטפול המומלץ בסיבוריאה (וכנראה הכונה שלך לדלקת סיבוראית) הינו IPL. אינני מסכים לכך. IPL עלול לגרום החמרה של דלקת סיבוראית.

09/10/2012 | 18:29 | מאת: עמית

איריס, באמת אני מרגיש לפעמים, כשאני מזיע ומתאמץ, עיקצוצים בלחיים באיזור האדמומי. רציתי לברר כמה פרטים בנוגע לשיטת הטיפול בקרני IPL: 1. מה האתר שלך? 2. על איזה אורך תקופה מתפרש הטיפול? 3. מהו מחיר הטיפול? 4. האם הטיפול מעלים את האדמומיות לגמרי? 5. האם האדמומיות תעבור לבד גם ללא שום טיפול לאחר זמן מה? ואם כן, כמה זמן זה יכול לקחת? 6. לפי דברי רופא העור שלי, האדמומיות היא מכיוון שבעת לקיחת הרואקוטן נחשפתי לשמש, האם יכול להיות שעכשיו בתקופת החורף האדמומיות תעבור לגמרי מכיוון שאין שמש? השאלות האלו מכוונות גם אליך ד"ר ורנר. תודה רבה, מצפה לתגובתכם.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור