היפו פיגמנטציה במפשעה וכתמים לבנים אצל ילד בן 3 וחצי

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

19/08/2019 | 23:07 | מאת: הראל

היי כשבני נולד איבחנו לו היפו פיגמנטצייה במפשעה. בימים האחרונים הבחנתי שיש לו כתמים לבנים בצורות שונות בידים וברגלים. האם זה קשור להיפו פיגמנטציה או לחשיפה לשמש? או שזה בכלל ויטיגו? איזו בדיקה נדרש, על מנת לאבחן? תודה

בכתמי היפופיגמנטציה יש אזורים בהירים יותר מעור רגיל. בכתמי דהפיגמנטציה יש חוסר פיגמנט שלם (מה שיש בויטיליגו). פנה לרופא עור / רופא ילדים לבדיקה האם מדובר בהיפופיגמנטציה או דהפיגמנטציה.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור