פצעון גדול על הלחי שהותיר כתם קטן דהוי

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

31/12/2018 | 13:46 | מאת: סימה

אני בת 22 ועור הפנים שלי בגדול חלק . לפני כשבוע וחצי בערך הופיע לי 'חצקון' כואב וגדול מאוד בלחי , נראה לי שזה היה סוג של אבצס ולא חצקון הורמונלי.. החצקון נעלם והותיר כתם שטוח דהוי מאוד בצבע אדמדם/ חום ששונה מבצע העור שלי ולמרות שלא רואים את זה באופן בולט זה מפריע לי ואני חוששת שמדובר בצלקת . בכל מקרה מורחת קרם הגנה כל בוקר. האם לגשת לרופא עור או שזה עשוי להיעלם עם הזמן? תודה!

אם הכתם אדום תוך מספר שבועות הוא יתבהר לאט. אם הכתם חום, יתכן ומדובר בפיגמנטציה שלאחר דלקת. כדאי להקפיד על הגנה משמש. בדרך כלל יש הטבה תוך מספר חודשים. ניתן אף לטפל בחומרים מבהירים (דוגמת הידרוקינון)

האודם במקום של תהליך דלקתי ילך ושתפר עם כווץ כלי הדם במקום. תוך מספר חודשים הכל יעבור.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור