תגובת גירוי לאחר שימוש ברטאוויט

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

30/12/2018 | 01:11 | מאת: שלי

שלום רב, אשמח ממש להתייעצות, עקב כך שרופאת העור המטפלת בי אינה זמינה בתקופה האחרונה. יש לי כתמי פיגמנטציה רבים על העור בזרועות, נראה קצת כמו פצעונים כהים (צלקות), קיבלתי מהרופאה ret-avit 0.05%, ומשתמשת 3 פעמים בשבוע, כבר למשל חודש ושבוע. החלו לי גירודים בזרועות והכתמים שהיו כהים האדימו, האם להמשיך בטיפול או לעצור? (כרגע הנראות של העור בזרועות רק החמיר במקום להשתפר). תודה רבה על המענה!

נראה שהחומצה הרתינואית 0.05% גרמה לגירוי. ממליץ להפסיק הטפול בה. לאחר שכל הדלקת תחלוף ניתן להשתמש ב- ESOMED 4%

30/12/2018 | 22:04 | מאת: שלי

יש משהו שביכולתי לעשות כדי שהדלקת תעבור? למרוח אלוורה (יש לי צמח) או פניסטיל? או משהו אחר שאתה ממליץ? תודה.

31/12/2018 | 20:41 | מאת: לול

אל תשמשי באזומד 4ִֵ% זה לא עושה כלום וזו משחה ללא מרשם רופא.

אזומד 4% מכילה הידרוקינון 4%. הידרוקינון מפריע ביצירת פיגמנט המלנין. הידרוקינון הינו מרכיב חשוב בטפולים בפיגמנציות דוגמת מלזמה או פיגמנטציות שלאחר דלקות. הוא המרכיב החשוב בתערובת של קליגמן (בדרך כלל משתמשים בו בתערובת זו ברכוזים גבוהים יותר).

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור