פיגמנטציה בפנים

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

30/07/2012 | 17:32 | מאת: יעל

ד"ר שלום, אני בת 41 בעלת עור בהיר ממוצא אשכנזי. לאורך השנים הקפדתי מאוד לא להיחשף לשמש (כמה שניתן)ולמרוח מקדמי הגנה. אני לא לוקחת גלולות. בשנה האחרונה החלו להופיע על הפנים נמשים וכתמי עור שמתרבים (אני מניחה שעקב השמש למרות הכל). בעצת רופאי עור וקוסמטיקאיות ניסיתי תכשירים שונים אך נראה שהמצב רק הוחמר. אילו אופציות אתה חושב יכולות להתאים? תודה

כתמים חומים בפנים יכולים להיות נמשים, יכולים להיות כתמי שמש (SOLAR LENTIGINES)המופיעים לאחר חשיפה ממושכת במשך שנים בבהירי עור ואף יכולים להיות כתמים המופיעים בפנים בנשים לאחר הריונות או שמוש בגלולות (מלזמה).במלזמה בדרך כלל מדובר בכתמים די גדולים. הגנה קפדנית משמש (עם מקדם הגנה גבוה, פעמיים ביום) עוזרת בכל המקרים.במקרים של מלזמה חשוב להפסיק גלולות. הטפול הינו חומרי הבהרה שונים (בדרך כלל על בסיס הידרוקינון). בנמשים ו"כתמי שמש" חשובה ההגנה משמש . כמו כן ב"כתמי שמש" ניתן לטפל ב- IPL או לייזר.

30/07/2012 | 21:09 | מאת: יעל

תודה על התשובה. ניסיתי כבר תכשירים שמכילים הידרוקונין אך זה לא עזר. האם יש אפשרויות טובות אחרות? ראיתי שכתבת בפורום על אלור וקלגמן. מה זה IPL והאם יש סיכונים בטיפול בו ובלייזר? תודה

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור