ננקודה אדומה באף

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

26/07/2012 | 11:34 | מאת: בלה

אשמח לעזרתכם לגבי נקודה אדומה ,מעיין נקודת חן,שיצאה לי במרכז האף בזמן ההריון הראשון.היא מציקה לי מאוד מבחינה אסתטית ורציתי לדעת אילו טיפולים ישנם על מנת להסירה. והאם ישנה בעיתיות לעובדה שאני בהריון. תודה מראש.

האפשרות הסבירה ביותר הינה שהנקודה האדומה מורכבת מכלי דם. יתכן ומדובר באנגיומה או טלנגיאקטזיה. במהלך הריון יש נטיה להופעת טלנגיאקטזיות. צריך להיבדק אצל רופא עור לאבחון מדויק. אם יש ספק לגבי האבחנה ניתן לבדוק הנגע עם דרמוסקופ (מכשיר הנותן הגדלה עם שבירת אור מיוחדת) המסוגל לתת אבחון מדויק לנגעים המורכבים מכלי דם. בדרך כלל הטפול פשוט (טפול במחט חשמלית או לייזר או IPL לכלי דם).

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור