נקודה אדמומית בפנים כתוצרה מ שימוש בשמפו ?

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

23/09/2017 | 18:09 | מאת: איתי

שלום רב. אני בן 27 סובל מזה 13 שנה מסבוריאה בפנים ובקרקפת. תמיד השתמשתי בשמפו סבוסל וקרום לחות של סבוקלם לפנים. לאחרונה עקב היווצרות שיער שמן בקרקפת שינתי רופא עור. בביקור האחרון שלי ולאחר שסיפרתי לו את כל העבר הרפואי שלי עם המחלה הזו,הוא החליט לתת לי תרחיץ לפנים שאפשר להשתמש בו לראש גם. שם התרחיץ ACHIL VASH . מינון כל יומיים. בנוסף הוא הביא לי גם אקנהמיצין פלוס מינון פעם אחת ביום. עכשיו מאז יום שלישי האחרון אני רואה שנוצרה לי נוקדה אדומה בפנים עם קשקשת. עכשיו,אני יודע מנסיון עבר שלי שכאשר אני מחליף שמפו אז העור שלי לאחר השימוש בשמפו החדש (כמו שציינתי השתמשתי בעבר במספר שמפוים לשיער שרק סבוסל לא עשה בעיות לעור הפנים) שהעור נהיה אדום ומגורה. האם להפסיק את השימוש בתרחיץ ACHIL VASH ?

אקנהמיצין פלוס מכיל גם חומצה רתינואית ויכול לגרום לאודם וקלופים . אבל, אם היה מדובר בתגובה לאקנהמיצין פלוס או לתרחיץ שנשתמשת בו הייתי מצפה לאדמומית נרחבת יותר ולא רק נקודתית. כדאי לך לפנות לבדיקה לרופא שטפל בך.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור