כאבים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

05/08/2012 | 15:00 | מאת: שיר

לפני ארבעה חודשיים עשיתי כתר קבוע של 4 שיניים קדמיות מטעמי אסטטיקה (2 מהשיניים עברו טיפול שורש ו2 לא). ב3 שבועות האחרונים יש לי כאבים אטומים בשיניים שאני מרגישה שזה מקרין לי מהשן "הבריאה" שלא עברה טיפול שורש אבל כן עשיתי בה כתר לכל צד ימין של הפה גם למעלה וגם למטה, כל השיניים בצד ימין כואבות לי. עכשיו הכאבים באים לי בגלים, זה בא והולך, וזה בא בעיקר אחרי שאני אוכלת או שותה משהו. הלכתי לרופאה שלי והיא אמרה לי שזה רגישות בחניכיים וטיפול אצל שיננית תפתור את הבעיה. אני כל הזמן דוחה את הטיפול אצל השיננית מכיוון שאני לא אהיה מסוגלת לעבור טיפול אצלה בזמן הכאב הזה. בינתיים אני סובלת מכאבים ואני לא יודעת מה לעשות, אני מגרגרת במי מלח אבל מה עוד אני יכולה לעשות כדי להפסיק את ההתקפים האלה. לא יודעת אולי המלצה על מי פה או משחת שיניים שיכולה להתאים לרגישות בחניכיים, והאם זה יכול להיות שיש לי בבעיה בשן שעשיתי בה כתר? תעזרו לי בבקשה.

שיר שלום, תודה על שאלתך על פי התיאור שאת מציגה, של כאב מקרין אינו מתאים בדרך כלל לכאב ממקור של חניכיים אלא בכאב שמקורו בדלקת במוך השן (פולפיטיס) כחלק מתהליך של אובדן חיות השן אשר קורה פעמים רבות בעקבות הכנתה לכתר. גם לאחר שכאב זה נעלם קיים צורך בביצוע טיפול שורש בשן (ניתן לעשות זאת דרך הכתר), אי טיפול יביא להתפתחות דלקת בעצם שסביב קצה השורש בשלב הבא. כמובן שלא ניתן לקבוע אבחנה סופית ללא בדיקה מלאה ולכן בכל מקרה, במידה ויש חשד לבעיה החניכיים פני לקבל חוות דעת נוספת ממומחה לרפואת חניכיים בברכה ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים