ספיגת עצם במסעף השורשים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

08/11/2016 | 22:37 | מאת: צבי

שלום מה זה ספיגת עצם במסעף השורשים? אובחן על פי צילום של השן בביקורת לאחרונה (אין כאבים, והרופאה אמרה שאולי יש שם סדק בין השורשים) מדובר על שן שעברה טיפול שורש לפני כארבע חודשים + מבנה סיבים, עדיין עם כתר זמני. לאור הממצא הוחלט שלא לבצע (לא להשקיע) כתר קבוע ולהמתין עוד כמה חודשים לראות את מצב השן. מה זה הספיגה? מה משמעותה? איך זה נהיה? זה כשל של הטיפול שורש? זה יכול לקרות כתוצאה ממצב החניכיים כתוצאה מכך שאין כתר קבוע? מה הפרוגנוזה של השן? והאם יש סיכוי בכלל שיהיה שיפור ושזה מצב הפיך? תודה

צבי שלום משמעות המושג ספיגת עצם במסעף השורשים הינה שקיים באזור התפצלות השורשים נגע דלקתי אשר גורם לאובדן העצם סביב שורשי השן במיקום הנ"ל. מקור הדלקת יכול להיות ממחלת חניכיים או ממקור השן כסדק או פריצה של דופן השורש לכיוון העצם. יש לאבחן את מקור הבעיה ולבדוק האם ניתן לתקן את הדברים. עליך להתייעץ עם רופא מומחה לטיפולי שורש או רופא מומחה לרפואת חניכיים כדי להגיע לאבחון והחלטה לגבי דרך הפעולה לטיפול בנושא בברכה ד"ר ערן גבאי מומחה לרפואת חניכיים

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים