חניכיים רגישות

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

12/07/2012 | 15:33 | מאת: רוית

אני בת 27 ואצלי במשפחה יש גם לאימא שלי וגם לאחי חניכיים שמדממות בקלות. אצלי הדימומים התחילו בגיל 25 ומה שאני לא עושה לא עוזר. אני מנקה את השיניים עם חוט דנטלי ומי פה מצחצחת לפחות פעמיים ביום אבל כלום לא עוזר. אצל אימא שלי ואחי הטיפולים האלה עוזרים רק לי לא. מה עוד אפשר לעשות שלא עשיתי ובלי ניתוח?

רוית שלום דלקת חניכיים היא תופעה נפוצה ברוב האוכלוסיה ומתאפיינת בנפיחות, אודם ודימום מהחניכיים, אותם ממצאים אשר את מתארת. הגורם להופעת הדלקת הם חיידקים. דרך הטיפול המקובלת בדלקת חניכיים היא ע"י סילוק מכאני של החיידקים המצטברים על משטח השן, ע"י צחצוח יסודי של השיניים באמצעות מברשת שיניים וחוט דנטלי. יתכן ורמת הצחצוח שלך אינה מספקת ולכן דלקת החניכיים ממנה את סובלת אינה נפתרת. דלקת חניכיים עלולה במקרים מסויימים להחמיר לכדי מחלת חניכיים המתבטאת בפגיעה במנגנון התאחיזה של השן ועלולה להביא לאובדן שיניים. מחלת חניכיים מצריכה טיפול מקצועי הכולל הקצעות שורשים ובמקרים מסוימים גם ניתוחי חניכיים. המלצתי לך היא לפנות לבדיקה אצל רופא חניכיים אשר יעריך את מצבך ויתן לך את הטיפול המתאים למצבך. משאלתך ניכר שהבעיה מציקה לך ופוגעת באיכות החיים שלך. טיפול מקצועי בבעיה יביא לפתרון המיוחל וימנע סיבוכים נוספים בברכה ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים