שאלה לגבי טיפול בדלקות בחניכיים מתחת כתרים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

23/06/2016 | 08:24 | מאת: עדי

שלום יש לי כאבים בחניכיים בשתי שיניים עם כתרים אחת מהשניים היא חצי שן טוחנת אחורית שיש לי שם כנראה מרווח בחניכיים בגלל ההורדה של חצי השן ויש שם דלקת תמידית, הרופאים אומרים לי שכול עוד השן מחזיקה לעזוב אותה, אבל יש לי כול הזמן כאב חלש ולא נעים, האם אפשר לטפל בחניכיים באזור ולפתור את הבעיה? לגבי השן השנייה טוחנת עליונה יש לי כיס בחניכיים רוב הרופאים אומרים שיש דלקת אבלל א מציעים טיפול פרט לחוט דנטלי וג'ל , ורופא אחד אמר שיש שם בעיה וצריך לעקור את השן כי יש ספיגת עצם וזה יכול לפגוע בסינוס, אני מעדיפה לשמור על השן האם אין דרך לטפל בכיס בחניכיים, שימוש בסילונית בלחץ מים מתון רק החמיר לי את הכאב והרגישות בחניכיים אשמח להצעתך.

עדי שלום בכדי לתת חוות דעת לגבי המקרה שלך יש צורך בבדיקה של רופא חניכיים הכוללת צילומי רנטגן ובדיקה קלינית. מוטב לא להזניח ולנקוט בצעדים לפתרון המצב הדלקתי לצורך שימור השן. מצב של דלקת הינו מתכון בטוח לאובדן השן. בברכה ד"ר ערן גבאי מומחה לרפואת חניכיים

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים