ניתוח חניכיים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

04/03/2012 | 06:31 | מאת: ירון

שלום, אני סובל ממחלת חניכיים כבר הרבה שנים. עברתי כבר ניתוחי חניכיים בכל הפה לפני 4 שנים ומאז אני מאוד מקפיד לנקות וללכת לשיננית. הפריודונט שלי בדק אותי לאחרונה וטען שכיסים הופיעו ויש צורך לנתח שוב. האם הניתוחים מחזיקים רק לפרק זמן קצר?

04/03/2012 | 08:14 | מאת: ד"ר יניב מאייר

תודה רבה על פנייתך. שאלתך היא שאלה חשובה. ניתוח חניכיים הינו אקט כירורגי שמטרתו לצמצם את כיסי החניכיים ו/או לתקן את הנזק שנגרם לרקמות התומכות את השן בלסת. קיימים מקרים שהניתוח הצליח באופן חלקי או שקיימת הצלחה מלאה אך חלה הדרדרות מסויימת במהלך השנים היות ואנו יודעים שמעבר להשפעה החיידקית, קיימת נטיה גנטית לפתח מחלת חניכיים. לכן, קיימת חשיבות יתרה לבצע תחזוקות אצל שיננית במרפאה של מומחה לרפואת חניכיים שיבדוק אותך בבדיקות תקופתיות קבועות ולמעשה ינטר את מצב החניכיים.

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים