מים עם מלח לטיפול בדלקת חניכיים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

17/06/2012 | 15:23 | מאת: ישי

כאחד שחושש מאוד מרופא שיניים (מודה) אבל סובל מדלקות חניכיים וצחצוח החניכיים עם מברשת שיניים לא כל כך עוזר לי האם גרגור הפה עם מים ומלח יכול לעזור לטפל בדלקת?

ישי שלום. שאלתך היא שאלה נפוצה אשר אני נתקל לעיתים קרובות. מי מלח אינם מהווים פיתרון לדלקת חניכיים. מי מלח יכולים להוריד את נפיחות החניכיים אשר מהווה את אחד מסימני הדלקת. אך מעבר לכך מי מלח אינם יעילים כתחליף לצחצוח שיניים קפדני והסרת פלאק מכאנית אשר מטרתם להרחיק את החיידקים מחוללי הדלקת. צר לי לבשר לך כי אין פתרונות קסם ועל כן למען בריאותך עליך לצחצח פעמיים ביום ולעשות שימוש קבוע באמצעי ניקיון בין שיניים כגון חוט נטלי או קיסמים דנטליים. אני ממליץ לך לקבל הדרכה בנושא מאיש/אשת מקצוע כרופא/ת שיניים או שיננית. בברכה דר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים