תופעות לאחר עקירה

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

10/05/2015 | 10:47 | מאת: יוני

שלום, לפני שבוע וחצי עקרו לי את שן 26. מהלך העקירה היה ארוך ובסופו הושתלה אבקת עצם למילוי כהכנה לשתל עתידי, ובוצעו תפרים. בזמן שהייתי עם תפרים הרגשתי כאבים שהתרחשו בעיקר כאשר חייכתי. לאחר שבוע הוצאו התפרים, אך אני עדיין מרגיש לחץ ומתיחה באזור שבין החניכיים ללחי. הלחץ והמתיחה מורגשים בעיקר כאשר אני מחייך. אני לא יודע אם יש קשר, אבל יש לציין כי לאחר העקירה אני מבחין בשסע שמתחיל מאזור השן שנעקרה ושעולה מעלה בחניכיים עד קרוב ללחי. מה עלול לגרום לתחושת המתיחה? האם מדובר בתפירה שבוצעה באופן לא תקין? האם זה דבר שאמור לחלוף? תודה רבה, יוני

יוני שלום תחושת המתיחה שאתה מרגיש מקורה בכך שלצורך כיסוי מכתשית העקירה הרופא "משך" את רירית הלחי לכיוון החיך. כעקרון, לאחר ביצוע השתל ניתן יהיה להחזיר את המצב לקדמותו. בברכה ד"ר ערן גבאי מומחה לרפואת חניכיים

10/05/2015 | 12:43 | מאת: יוני

תודה רבה על תגובתך. אני רק אציין שיש "בור" ושסע במקום העקירה ובחניכיים, המתחיל ממקום העקירה ועד כמעט 2/3 הגובה של החניכיים עד הלחי. החניכיים מופרדות לגמרי באזור השסע. האם זה תקין?

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים