שאלה לגבי שתל

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

10/03/2015 | 20:30 | מאת: יואב

לפני 3 וחצי חודשים עשיתי שתל בשן 46, לאחר ההשתלה הגרשתי את הלשון רדומה בצד ימין.הרופא אמר שזה יחלוף לבד, אני צריך לעשות כרגע חשיפת שתל. יש לי עדיין כאבים באזור ההשתלה, האם צריך להוציא את השתל? או לעשות חשיפה למרות שיש לי לשון רדומה(יש לי תחושה בלשון, אך אני מרגיש נמלול). עשיתי צילום CT כדי לעקור שיני בינה זה מצורף בתמונה.האם בCT הזה אפשר לראות האם השתל נוגע בעצב? והאם ניתן להוציא את השתל? ומה הסיכונים http://www.siz.co.il/my.php?i=mlrodoqmt3kk.png

יואב שלום עצבוב הלשון לא עובר בתוך עצם הלסת ועל כן במידה והשתל נקלט אין סיבה להוציאו. מומלץ שימוש בקומפלקס ויטמין B לשיקום עצבוב הלשון. בכל מקרה מומלץ לפנות לרופא המטפל כדי שיבדוק את המצב ובמידת הצורך לפנות לייעוץ נוירולוגי. בברכה ד"ר ערן גבאי מומחה לרפואת חניכיים

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים