הקצעת שורשים בגיל 25

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

05/02/2015 | 18:51 | מאת: מאיה

שלום רב, בשנתיים האחרונות, אחרי הלידה הראשונה התחלתי לסבול מנסיגת חניכיים קלה ורגישות בחניכיים. הופניתי לפריודנט ובוצע צילום סטטוס מקבילית. הפריודנט המליץ לי על הקצעת שורשים, בתקווה שזה יסייע להפחית את הרגישות בחניכיים ויעצור את הנסיגה (שוב, קלה בלבד). יש לציין שאין לי כלל כיסים בחניכיים, ולא קיבלתי הסבר מספק לטיפול כזה בגילי. בנוסף, אני סובלת מדימום מוגבר, אפילו לאחר הסרת אבן רגילה לחלוטין. חוששת מאוד מהטיפול ומטילה ספק בנחיצותו. האם זה נשמע כמו מצב שמצריך הקצעת שורשים? מה הסיכונים בטיפול זה? האם כדאי לפנות לחוות דעת שניה? תודה מראש

מאיה שלום מטרת טיפול הקצעת שורשים הינה צמצום הכיסים סביב השיניים ע"י הורדת רמת הדלקת בפה והדרכת המטופל לשיפור ההיגיינה האורלית ושיפור המודעות לבריאות הפה. הדימום שאת מציינת הינו סימן מובהק לדלקת חניכיים. מומלץ שתנצלי היטב את פגישות הטיפולים לרכישת מיומנות בשימוש באביזרי הצחצוח השונים: מברשת, קיסם דנטלי ו/או חוט דנטלי ותוך שבוע שבועיים תתחילי להרגיש בשיפור משמעותי והעלמות הדימום. בברכה ד"ר ערן גבאי מומחה לרפואת חניכיים

12/02/2015 | 19:40 | מאת: מאיה

שלום ותודה רבה על התשובה! רק רציתי להבהיר, שהתכוונתי שהדימום המוגבר בעת טיפולי שיניים לאו דווקא קשור לדלקת אלא לנטיה כללית לדימומים. לכן החשש הגדול מטיפול הקצעת השורשים. דבר נוסף, באם אין כיסים גדולים ודלקת חמורה בחניכיים, האם יש צורך בהקצעת שורשים? רופאת השיניים טוענת שלא צריך, הפריודנט טוען שכן. אני חוששת שמפילים עליי טיפול לא נחוץ. וכמובן, חשוב להבהיר שאני מקפידה על שימוש בחוט דנטלי ועל צחצוח שיניים נכון והסרת אבן רגילה כל חצי שנה.

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים