הבדלים בין חומרי היתד והכיפה, מבחינת החניכיים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

16/01/2015 | 18:52 | מאת: רוני

עברתי חידוש ט"ש בשן טוחנת, ואני צריך לעשות מבנה וכתר. אני רוצה שהמבנה וכיפת הכתר יהיו מהחומר הכי איכותי שניתן להשיג כיום, בלי שיקולי מחיר. אני רוצה חומרים שיאפשרו - הכי לדייק במידות, כדי למנוע מירווח שיאפשר לחיידקים לחדור בהמשך ולהוביל לעששת שניונית - הכי לא מגרים את החניכיים או רקמות אחרות מסביב - הכי מאפשרים לחניכיים להיאחז טוב מסביב למבנה ולכיפה אז א. לגבי יתד/מבנה, איזה חומר הכי טוב- זהב, פלטינה, טיטניום? ב. לגבי כיפת הכתר, איזה חומר הכי טוב- זהב או זירקוניה ?

שלום רב היתד והמבנה אינם באים במגע עם החניכיים ומכוסים באופן מלא על ידי הכתר. ההחלטה לגבי חומר השחזור מושפעת משיקולים של הרופא המשקם. בברכה דר ערן גבאי

28/01/2015 | 19:53 | מאת: רוני

אבל כיפה כן באה במגע עם החניכיים, לפחות בקו הסיום בשוליים (איפה שיש את החביקה של חומר שן בריא). אז איזה חומר מאפשר לחניכיים יותר להיצמד אליו, כך שיהיה פחות מירווח/כיס בין הכיפה לחניכיים- כיפה מזהב, או כיפה מזירקוניה ? וכנ"ל, לגבי הציפוי העליון של הכתר (זה שמעל הכיפה)- מה יותר מאפשר לחניכיים להיצמד, עם פחות מירווח ?

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים