דלקת חניכיים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

15/01/2015 | 01:55 | מאת: דנה

שלום אני בת 25.. לצערי רוב שנות חיי לא הקפדתי על היגיינת פה טובה. היתי מצחצחת שיניים רק בערב וגם זה לא תמיד.. נהייתה לי דלקת חניכיים שהתבטאה בחניכיים אדומות ודימום לפעמים בזמן צחצוח וראיתי שיש לי על השיניים בחלק שקרוב לחניכיים ממש אבנית. החלטתי לטפל והלכתי לשיננית. השיננית אמרה לי שיש לי דלקת חניכיים וגם אמרה לי שיש לי כיסים בכמה שיניים אבל היא לא עשתה מזה סיפור. שאלתי אותה אם יש סיבה לדאגה, או צורך בטיפול עמוק או חס וחלילה ניתוח והיא אפילו צחקה ואמרה שממש לא, היא פשוט נתנה לי מיי פה לגרגר שבועיים, הסבירה לי איך לשמור על השיניים וביקשה שאגיע לעוד טיפול בעוד שלושה חודשים ולראות טיפול. מחומרים שקראתי, כיסים בשיניים זה דלקת חמורה ונדרש טיפול יותר מאסיבי מאשר טיפול שיננית רגיל ומיי פה. האם יש סיבה לדאגה או שיכול להיות שהשיננית איבחנה ששהכיסים עדיין במצב התחלתי והיגיינה רצינית יכולה לעשןת את העבודה? היא לא עשתה בדיקה פולשנית וממבט בחניכיים החליטה שיש כיסים. משום מה אני עדיין בלחץ. תודה!

דנה שלום רב אבחון מחלת חניכיים נעשה על סמך בדיקה קלינית הכוללת מדידת כיסים בחניכיים ובדיקה רנטגנית,בד"כ עם צילום סטטוס. אבחון זה מבוצע ע"י רופא מומחה לרפואת חניכיים. על סמך בדיקת המומחה הוא קובע את אופן הטיפול המתאים. לא ניתן לקבוע נוכחות כיסים ללא מדידתם. כמו כן שימוש בשטיפות אינו מהווה בפני עצמו טיפול מקובל למחלת חניכיים. בברכה ד"ר ערן גבאי מומחה לרפואת חניכיים

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים