שטיפת פה כלורהקסידין

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

27/03/2014 | 17:56 | מאת: שרון

שלום רב, השיננית שביקרתי אצלה, בקשה שאקנה שטיפת הפה כלורהקסידין כחלק מהשלמת הטיפול והתגברות על דלקת חניכיים. שאלתי היא כזו: האם השטיפה היא הכרחית? או שניתן להמירה בשטיפות תדירות של מי מלח?

תודה רבה על פניתך. שטיפת פה על בסיס כלורהקסדין הינה שטיפה אנטיספטית. כלומר, החומר הפעיל שבה ( הכלורהקסדין) מנטרל חיידקים. השטיפה הזו מומלצת לשימוש בזמן מוגבל מאחר והיא מכתימה את השיניים, משנה את חוש הטעם וכו. בדרכ משתמשים בה לאחר פעולות כירורגיות בחלל הפה כגון עקירות, שתלים, ניתוחי חניכיים. השיננית המליצה לך כנראה כדי להשלים את הטיפול שעשתה. מי מלח אינם יעילים בהשוואה לשטיפת הכלורהקסדין. בברכה, דר יניב מאייר

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים