תזוזת שיניים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

09/02/2014 | 21:39 | מאת: חיים

אני בן 45, בריא, ושומר על הגיינית פה טובה, כולל ביקורות רופא שיניים ושיננית כל חצי שנה. בביקור האחרון, השיננית הבחינה שיש תזוזה של השיניים הטוחנות, והפנתה אותי למומחה פריודונטיה. המומחה קבע שאכן יש החמרה בתזוזת השיניים, ואמר שאין מה לעשות, והדבר היחיד שאפשרי זה סידרה של הקצעות, ואולי סד ללילה להמשך. אני מאוד מודאג, האם זה אומר שכמו ההורים שלי, אני אאבד את השיניים בגיל צעיר? האם יש משהו יותר יעיל מההקצעות שיציל לי את השיניים? האם ההקצעות לא גורמות גם לנזק וצוואר שן דק יותר?

חיים שלום הקצעת שורשים מהווה את שלב הטיפול הראשוני במחלת חניכיים. לאחר סיום הטיפול ותקופת החלמה בודק רופא החניכיים את המצב וקובע האם קיים צורך בטיפול נוסף, כניתוחי חניכיים, בכדי לשמר את השיניים ולתקן את הנזקים שנגרמו בעקבות מחלת החניכיים. בברכה ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים