מחלות חניכיים מתקדמת

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

12/01/2014 | 10:24 | מאת: אין שם

שלום רב, לאמא שלי בת 59 סובלת מזה שנים ממחלות חניכיים. היא תמיד מצחצחת שיניים, מטופלת אצל רופא שיניים פעם בשנה לפחות, ניקוי אבנית, ובשנים אחרונות ניקוי עמוק. אף פעם הרופא לא הפנה אותה לרופא מומחה למחלות חניכיים...היא גם לא ידעה שיש רופא שמטפל בבעיות מסוג זה, תמיד השתמשה בשטיפות פה ומשחות מיוחדות שהרופא המליץ עליהן לפרק זמן מסויים ואחר כך השתמשה במשחה הרגילה (לשיניים רגישות במקרה הזה) וכמובן טיפולים כמו ניקוי אבנית... לאחרונה השיננית קבעה לה תור אצל רופא למחלות חניכיים שעובד באותה מרפאה. היא הלכה לבדיקה וביקש ממנה צילומים, היא עשתה צילומי שיניים וחזרה ואמר לה שמצב החינכיים אינו טוב בכלל, "מחלת חניכיים מתקדמת", הוא ציין שחלק מהרקמות נהרסו (עצם הלסת), ושיש סוג של גושים מסביב לשיניים או בתוך הלסת (לא כל כך זוכר מה אמר הרופא) הרופא אמר שהטיפול הוא עקירת כל השיניים והרכבת שיניים תותבות, כי מצב שיניים וחניכיים כמו שלה עלול להשפיע בעתיד הקרוב על על הגוף שלה, על הלב בעיקר והיא עלולה לסבול ממחלות לב בגלל מחלת החניכיים. זה מה שהרופא אמר. לציין כי אמא שלי בריאה, אינה סובלת ממחלות כלשהן. רציתי לדעת האם יש טיפול אחר יותר יעיל שיכול למנוע את עקירת השיניים? שאלה שנייה היא, האם נכון שמחלת חניכיים תגרום עם הזמן למחות אחרות בגוף כמו מחלות לב? אשמח לקבל את עזרתך

שלום רב ותודה על שאלתך. מחלת חניכיים אכן עלולה להביא לאובדן שיניים. יחד עם זאת מצב של עקירת כל המשנן בעקבות מחלת חניכיים אינו נפוץ ונחשב כקיצוני למדי. מומלץ שאמך תפנה לקבלת חוות דעת נוספת בכדי להעריך את מצבה של באם ניתן לבחור באלטרנטיבות טיפוליות אחרות, שמרניות יותר. בברכה ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים