נסיגת חניכיים שן רופפת

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

08/12/2013 | 00:31 | מאת: אריק

שלום רב, לפני מספר שנים שמתי לב לנסיגת חניכיים, לא ברמה קיצונית, אך מתחת לשן קדמית אחת יש נסיגה דרסטית והצטברות אבנית על השן. אני מודה שלא הייתי אצל רופא שיניים, אך התנדנדות השן הדליקה טצלי נורה אדומה וברצוני לשאול האם ישנו טיפול שלא מצריך עקירה שתל שהמחיר יכול להגיע גם ל8-10 אלף על שן אחת. בתודה, אריק

תודה רבה על פניתך. אתה מתאר מצב שבו חלה נסיגת חניכיים סביב חותכת תחתונה לפני מס' שנים שלא טופלה. במהלך אותן שנים הצטברה אבנית ועליה נספחו חיידקים שגרמו להמשך תהליך ההרס ואובדן מסוים של מנגנון האחיזה של השן. תפקידו של מומחה לרפואת חניכיים הוא לבדוק, לאבחן ולהמליץ על הטיפול המתאים ביותר במצב הנתון. אמליץ לך לפנות למומחה לרפואת חניכיים בכדי שיתן לך את המענה ההולם ביותר. במקרים רבים ניתן לשמר שיניים ולא לעוקרן.

20/12/2013 | 04:16 | מאת: אריק

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים