פיסטולה מעל שורש

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

24/11/2013 | 21:35 | מאת: דלית

שלום למומחים לפני כחודש סבלתי מכאב שיניים,הייתה מוגלה מעל השן והתברר שמדובר בפיסטולה מעל שורש MB של שן 26 השיננית עשתה לי ניקוי יסודי ולאחר מכן הנפיחות ירדה,אני כלל לא חשה בכאבים, אין דימום, הכל ניראה תקין הרופאה שלי אמרה לי שעליי לעבור ניתוח חניכיים וייתכן שיש צורך לבצע אימפוטציה של השורש הבעייתי אני מסופקת לגבי הצורך בניתוח משום שאני לא חשה שום כאב ואין דימומים, כרגע הודעתי לרופאה שלי שאני לא מתכוונת לעשות את הניתוח, האם לדעתך כדאי לקבל חוות דעת נוספת מרופא אחר? האם ייתכן שהטיפול של השיננית היה טוב ודי בכך כדי לפתור את הבעייה? אשמח לקבל תשובתך תודה רבה

דלית שלום מחלת חניכיים, מעצם היותה תהליך דלקתי כרוני אינה מתבטאת בכאב. רק מקרים של התלקחות אקוטית כאבסס, כפי שאת חווית, מלווים בכאב חזק. הטיפול שעברת אצל השיננית הרגיע את המצב האקוטי והכאב, אך סביר להניח שלא פתר אותו. החלטה לגבי גורל השן ואופן הטיפול בה צריכה להתקבל על סמך בדיקה רנטגנית, המתעדת את רמת אובדן התאחיזה סביב השורש, ובדיקה קלינית הכוללת מדידת עומק הכיסים בחניכיים. יש לציין כי ניתוח לכריתת שורש נחשב כטיפול שמרני שמטרתו לשמר את השן. יחד עם זאת לצורך ביצוע כריתת שורש יש צורך שהשן תעמוד בקריטריונים מסוימים. מומלץ שרופא מומחה לרפואת חניכיים יעריך המצב ויקבע את אופן הטיפול המתאים. בברכה דר ערן גבאי

26/11/2013 | 23:03 | מאת: דלית

אל: ד"ר ערן גבאי מאת: דלית תודה רבה על תשובתך בכבוד רב דלית

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים