ניתוח הארכת כותרת

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

21/11/2013 | 19:09 | מאת: שירה

רציתי לשאול שאלות בקשר לזה: מהו בדיוק הניתוח להארכת כותרת? האם יש הבדל בקושי הטיפול בן שן שכמעט ולא נשאר בה חומר בשן לשן שנשאר בה קצת חומר בשן. 2. האם יש הבדל בקושי איזה סוג שן זאת? 3. מהם תופעות הלוואי אחרי הניתוח וכמה זמן יכול להיות התופעות/כאבים במצב הכי קשה/ארוך ? 4. וכמה זמן אחרי הניתוח חוזרים למדידות לכתר קבוע

שירה שלום ניתוח הארכת כותרת הינו ניתוח חניכיים אשר במהלכו מסירים עצם ורקמת חניכיים סביב השורש במטרה להגדיל את חלק השן הכותרתי החשוף לחלל הפה. ניתוח זה מבוצע בדרך כלל לצורך שיקום השן ומאפשר חביקה של הכתר סביב חומר שן בריא. תופעות הלוואי הנפוצות של הניתוח הן: כאב, נפיחות, דימום וזיהום. יש ליטול תרופות מתאימות ולנהוג על פי הוראות הרופא המבצע בכדי להקטין הסיכונים להופעתן. הזמן המקובל לביצוע מידות לכתר לאחר הניתוח עומד על 6 עד 8 שבועות לכל הפחות. בברכה ד"ר ערן גבאי

22/11/2013 | 20:16 | מאת: שירה

כמה זמן תופעות הלוואי והכאבים יכולים להמשך?

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים