צחצוח שיניים במצב של נסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

19/11/2013 | 09:05 | מאת: Roy

שלום! יש לי שנים רבות בעיה של נסיגת חניכיים. זה לא נגרום מאי-צחצוח וכנראה גם לא מצחצוח חזק מידי (אני משתמש במברשת חשמלית). לאחורנה המליצה לי השיננית לעבור למשחת 'פרודונטקס' (Parodontax). על גבי המשחה כתוב "לא לצחצח מעל 3 פעמים ביום". זה נוגד קצת את מה שתמיד אמרו לי - שכדאי , אם אפשר, לצחצח תמיד אחרי כל ארוחה. אז רציתי לדעת - מה באמת ההמלצה בהקשר הזה? שאלה נוספת: על המשחה כתוב גם "בשימוש ממושך יש להיוועץ עם רופא". בעקרון בפעם הבאה שאני אמור לראות רופ"ש זה עוד חצי שנה. יש סיבה לא להשתמש במשחה ברצף במהלך החצי שנה הזו? תודה ויום טוב!

רוי שלום צחצוחים תכופים מדי הינם בעלי פוטנציאל מזיק לחניכיים בשל חבלה חוזרת לחניכיים, למרות שאכן הם יעילים כנגד עששת. יחד עם זאת צחצוח יעיל וקפדני פעמיים ביום אמור לתת מענה מספק לשמירה טובה על בריאות הפה והשיניים. במידה והינך סובל מנסיגת חניכיים פנה לבדיקה של רופא חניכיים אשר יעריך את מצבך ויתן הנחיות לשיננית לגבי אופן הטיפול וההדרכה אשר אתה אמור לקבל. החלפת משחת שיניים אינה מהווה פתרון אמיתי לבעיה. בברכה ד"ר ערן גבאי

20/11/2013 | 11:03 | מאת: Roy

תודה רבה על התשובה. האם פנייה לרופא חניכיים בקופת החולים יכולה להיעשות באופן עצמאי או שאני חייב הפנייה מרופא השיניים (אצלי נמצא התיק שלו עם כל הצילומים וכו') ? תודה

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים