ניקוי עמוק

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

19/11/2013 | 08:32 | מאת: שירה

רופא החניכיים שלי המליץ לי על סדרה של 4 טיפולים של ניקוי חניכיים עמוק. האם יש לטיפול זה חסרונות? האם הוא יכול להזיק? האם כדאי לי לקבל חוות דעת שניה? אני חוששת מטיפול יתר ולא מכירה את הרופא מספיק טוב כדי להיות בטוחה שהטיפול נחוץ. תודה.

שירה שלום טיפולי הקצעת שורשים המלווים בהדרכה להיגיינה אורלית מטרתם להוריד את רמת הדלקת בפה ולצמצם את הכיסים בחניכיים. יש לבצע טיפולים אלה רק באתרים בהם יש כיסים בחניכיים, זאת על סמך בדיקת רופא החניכיים והנחיותיו. לאחר תקופת החלמה בודק רופא החניכיים את התוצאה בכדי לוודא כי אכן המתרפא שינה את הרגלי ההיגיינה האורלית שלו, חלה ירידה ברמת הדלקת וחל צימצום של הכיסים בחניכיים. צמצום כיסי החניכיים באמצעים לא כירורגיים כהקצעת שורשים מקטין את הצורך בניתוחי חניכיים ומאפשר תחזוקה טובה של בריאות הפה והחניכיים. בברכה ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים