צמיחת חוטים אדומים בצמוד למבנה אמלגם

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

12/10/2013 | 18:47 | מאת: נעמי

שלום, לפני מספר חודשים עשו לי מבנה וכתר. הכתר מודבק עדיין בדבק זמני. הכתר הציק לי, אז הוצאתי את הכתר ושמתי לב שמתחת לכתר, בצמוד למבנה האמלגם, התחילו לצמוח מעין חוטים אדומים מתוך החניכיים, שמדממים אם נוגעים בהם. החוטים מחוברים זה לזה. האם התופעה מוכרת? האם זו צמיחת חניכיים? האם מדובר בתגובה לאמלגם? זה נראה ממש מוזר.. כאילו חוטים אדומים מטפסים על האמלגם.

נעמי שלום החוטים שאת מתארת הינם תוצאה של פרוליפרציה של החניכיים כתוצאה מדלקת חניכיים. על סמך העובדה שהצלחת להסיר את הכתר בכוחות עצמך, יתכן והכתר לא היה מודבק בצורה מדוייקת ונוצר מרווח בינו ובין המבנה. למרווח זה חודרים חיידקים אשר מעוררים את התגובה הדלקתית החריפה שתארת. פני לרופא להדבקה חוזרת ומדוייקת של הכתר וניקיון טוב של האזור משאריות דבק והפלאק. כמו כן עליך להקפיד ולנקות את המקום היטב בעת הצחצוח. בברכה ד"ר ערן גבאי

19/10/2013 | 14:56 | מאת: נעמי

שלום ותודה על התשובה, הצלחתי להסיר את הכתר בכוחות עצמי כיוון שממש ממש התאמצתי להוציא כי הוא הכאיב/שרף לי, והשתמשתי בפינצטה בכח רב. ואכן לאחר שהוצאתי אותו הסתבר לי כי הדבק הרב שהיה בתוך החניכיים שרף לי. אך דווקא איפה ששרף לי לא היתה צמיחה של חניכיים. במקום שבו החוטים צמחו נראה היה שהדבק קיבל את צורת החניכיים שצמחו, כלומר שכבר בזמן הדבקת הכתר החניכיים היו עם החוטים המוזרים שצמודים למבנה. אין לי יכולת לנקות את האזור שבו יש צמיחת חוטים, כיוון שהשוליים של הכתר נמצאים עמוק בתוך החניכיים באותו איזור. לגבי הדבקה לא מדוייקת של הכתר, אתה כנראה צודק, אבל לצערי זה הרופא, הוא הדביק לי כתר בשן אחרת בצורה שבה השן מתחת נשארה ממש גלויה.. חשבתי שזו תגובה חריפה לאמלגם, או זיהום אחר כתוצאה מחוסר סטריליות, אבל אם בסך הכל נראה לך שמדובר בכתר לא מתאים, אני רגועה, ואחפש רופא אחר שיתאים לי כתרים. תודה.

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים