נסיגת חניכיים וחריקת שיניים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

02/10/2013 | 16:10 | מאת: מאיה

שלום, אני בת 33. השיניים שלי מצויינות, אני מקפידה על שיננית כל חצי שנה, חוט דנטלי ומי פה. בעקבות רגישות בשתי שיניים עליונות אחוריות פניתי לרופאת שיניים שאמרה לי שחוץ מנסיגת חנייכים התחלתית הכל בסדר. מאחר ואני לא מעשנת, אין לי סוכרת ואני מקפידה על הגיינת פה אני תולה את הנסיגה בסד הלילה שלי - אני חורקת שיניים ומשתמשת כבר כ10 שנים בסד לילה. שאלתי היא: מה ניתן לעשות במקרה כזה? הרי אני לא יכולה להפסיק להשתמש בו, אבל אני מפחדת שנסיגת החניכיים תגדל. אשמח לתשובה.

מאיה שלום בספרות המדעית הוכח כי לא קיים קשר בין חריקת שיניים ונסיגת חניכיים. את צעירה, ולכן סימני אובדן תאחיזה בגילך מעוררים דאגה לעתיד מכיוון שמחלת חניכיים הינה מחלה כרונית הבאה לידי ביטוי בעשורים החמישי והשישי לחיים. מומלץ שתפני לייעוץ אצל רופא מומחה ברפואת חניכיים לצורך טיפול במחלת החניכיים ועצירת התהליך ההרסני. בברכה ד"ר ערן גבאי

10/10/2013 | 01:29 | מאת: מאיה

גיליתי שסד הלילה שלי עולה על החניכיים ודוחק אותם למעלה. עכשיו גזרתי את הסד שיגיע רק לאמצע השיניים. יכול להיות שזה מה שגרם לנסיגת החניכיים? והאם יש מצב שהם יחזרו בחזרה כשהסד כבר לא מפריע להם? תודה.

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים