רגישות בחניכיים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

24/03/2012 | 08:19 | מאת: קרן

עשיתי טיפול שורש בשן טוחנת למטה מצד ימין ושמו לי מבנה (סתימה לבנה גדולה). יש לי קצת כאבים באיזור. אמרו לי שאולי זה חניכיים. בצד אחד של המבנה כשאני מנקה עם חוט דנטלי, קצת קשה לחוט דנטלי לעבור. אני רואה שמבנה קצת לוחץ על החניכיים. יש לי מעין הרגשת "גרד" שם. כשאני משחקת שם עם הקיסם או חוט דנטלי, הכאבים וגרד עובר. אני לא מצליחה להבין אם הכאב מהחניכיים ומהשן. מה דעתך?

קרן שלום מתיאור תחושותיך אני מבין כי מדובר בכאב שמקורו ככל הנראה בפציעה של מנגנון התאחיזה של השן. מדובר ככל הנראה בפגיעה שמקורה בטיפול השורש או במהלך הכנת המבנה, במהלכן מוחדרים מכשירים לאזור החניכיים. תופעה זו היא בדרך כלל חולפת לאחר מספר ימים עם נקיון טוב ויעיל במקום. במידה ותחושת הכאב ואי הנוחות נמשכת פני לרופא השיניים לבירור נוסף. שבוע טוב ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים