לא רואים את השתל מעל פני החניכיים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

22/03/2012 | 17:45 | מאת: שרה

שלום רב, אני שבוע אחרי השתלת שן בלסת התחתונה (4 חודשים לפני כן היתה השתלת עצם). מדאיג אותי שפשוט לא רואים שום קצה "בורג" בולט ממקום ההשתלה... האם זה בסדר? האם השתל כולו אמור להיות לגמרי מתחת לפני החניכיים? תודה מראש שרה

שרה שלום אני יכול להרגיעך שזה בסדר. בעת מיקום שתל ניתן לכסות אותו עם החניכיים למשך תקופת ההחלמה ולאחר מספר חודשים לחשוף אותו לחלל הפה, שיטה זאת נקראת שיטה דו-שלבית. האופציה השניה, החד שלבית, היא להרכיב על השתל "כיפת ריפוי" הבולטת מהחניכיים במהלך תקופת ההחלמה. הבחירה בשיטת הטיפול נתונה בידי הרופא המבצע על פי שיקול דעתו בהתאם לסיטואציה באותו מקרה. אני מניח שהרופא שלך יסביר לך את הדברים בעת הורדת התפרים ויזמן אותך בהמשך לביצוע חשיפת השתל. בהצלחה בטיפול ד"ר ערן גבאי

23/03/2012 | 09:13 | מאת: שרה

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים