בעיה בחניכיים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

18/06/2013 | 23:25 | מאת: מיכל

שלום לפני כשבוע התחלתי לחוש כאב קל בחניכיים התחתונות בצד שמאל לפני כמה ימים הופיעה שם שכבה לבנבנה והכאב החמיר. אתמול השכבה נעלמה ומופיעים מעין כיבים\שריטות קטנות מסביב לשן 5.במנה של השריטות יוצר מעין צלב .הייתי במרפאה והרופא לא בטוח מה זה וחושב שאולי זה משהו וירלי והמליץ לי על שטיפות במי מלח מספר פעמים ביום עד שזה יעבור. היום אחרי השטיפה הנגע בחלק שצמוד לשן התחיל לדמם קלות. מעבר לזה אין לי נפיחות או דימומים באיזורים אחרים ומצילומים שעשיתי אין שם עששת וגם לא אבנית (עברתי טיפול שבוע שעבר) האם יש טיפול נוסף שכדאי לעשות? האם המצב דורש לחזור שוב למרפאה ?

שלום רב הפסים אותם את מתארת דורשים איבחון עי רופא מומחה לרפואת הפה העוסק בזיהוי נגעים בריריות הפה. סביר להניח שלצורך האיבחון, תלקח ביופסיה מאותו האתר. אני ממליץ לך לא להזניח את הנגע בתקווה שיעלם, פני לאיבחון וזיהוי הנגע. זיהוי מוקדם יכול למנוע סיבוכים. בברכה דר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים