בעיות חניכיים לחולה אונקולוגית

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

16/03/2013 | 14:17 | מאת: ויקטור

שלום לרופא- אשתי חולה בסרטן ריאות שלב 4 למעלה משנה ותמיד אחרי טיפול כימוטרפי יש לה בעיות בחניכיים וכאבים שנימשכים שבוע. היא מקבלת כימי-אלימטה -ואווסטין - מה אפשר לעשות ? ואילו חומרי שטיפה היא צריכה להשתמש? או תרופה כדי להקל על סיבלה. תודה ויקטור יש לציין שהיא עקרה את רוב השיניים בהמלצת האונקולוג ומחלקת פה ולסט בשיבא על מנת שתוכל לקבל תרופה בשם זומרה תודה ויקטור.

ויקטור שלום צר לי לשמוע על סיבלה של אשתך. לפי תיאור המצב שנתת אני מבין כי השיניים בפיה נעקרו. בחולים המקבלים טיפול כימותרפי יכולות להופיע תופעות שונות בריריות הפה הן כאפקט ישיר של התרופה או כתוצאה משינויים בסביבת הפה כהפרשת רוק מופחתת ויובש פה, והופעת פיטריות בחלל הפה בשל השינויים בתנגודת החיסונית והרכב החיידקים בפה. אני ממליץ לכם לפנות לייעוץ אצל רופא מומחה לרפואת הפה. הם נחשבים לברי הסמכה בתחום הריריות של הפה. איחולי בריאות וחג אביב שמח ד"ר ערן גבאי

18/03/2013 | 18:59 | מאת: ויקטור

לד"ר ערן אני מאוד מודה לך על תשומת הלב שהקדשתה בתשובתך. אני אפנה למחלקת פה ולסת בביהח" שיבא וכן לאונקולוג המטפל .תודה רבה וחג שמח יהיה בסדר!

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים