מברשת שיניים חשמלית

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

18/03/2012 | 09:38 | מאת: ליליה

הרופא שלי המליץ לי על מברשת שיניים חשמלית. האם זה עדיף על מברשת שיניים עם סיבים רכים? והאם כדאי להשתמש בקיסם עץ/ סיליקון או חוט דנטאלי?

ליליה שלום מחקרים מראים כי מברשת חשמלית הינה יעילה יותר ממברשת רגילה בהסרת פלאק, אך יחד עם זאת יש לזכור כי העבודה לא נעשית מעצמה ויש צורך במעבר עם המברשת על כל חלקי השן החשופים לחלל הפה באופן יסודי. גם במברשת שיניים חשמלית ניתן (ומומלץ) להשתמש במברשת עם סיבים רכים. באופן העקרוני אני ממליץ על שימוש בקיסמי עץ דנטליים (משולשים) לצורך ניקיון בין השיניים, קיסמים אלה קלים לשימוש ביחס לחוט דנטלי המצריך יכולת מנואלית גבוהה יותר ומיומנות להשגת תוצאה טובה. בקשי מהשיננית שתדריך אותך בשימוש באביזרי הצחצוח השונים ותחווה דעתה על רמת ההיגיינה האורלית שלך. טיפ קטן נוסף: המפתח לניקיון טוב הוא ביסודיות ולא בעוצמת הצחצוח אשר עלולה לגרום לנזק. בברכה ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים