נסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

19/08/2012 | 18:46 | מאת: סמי

אני בן 16 ואני סובל מהתחלה של נסיגת חניכיים שהרבה יותר מתקדמת בצד שמאל של החניכיים שלי. שכנראה נבעה מצחצוח אגרסיבי וארוך. בצד שמאל צוואר השיניים הקדמיות שלי מתחילות להחשף. התחלתי להשתמש במברשת רכה ואני מצחצח לאט לזמן קצר ורק פעמיים ביום ואני לוקח מי מלח.רציתי לדעת אם יש אפשרות להחזיר את החניכיים שלי למצבם המקורי.

שלום ותודה על פניתך. צחצוח שיניים טראומטי היא אחת הסיבות לנסיגת חניכיים. כל עוד אין שינוי בהרגל הצחצוח אין טעם לדון בפרוצדורות של השתלות חניכיים. השתלת חניכיים יכולה לבא בחשבון לאחר בדיקה מעמיקה של חומרת הנסיגה, מצב הרקמה שמסביבה וסילוק של גורמים העלולים להכשיל את הצלחת הניתוח. פנה אל מומחה לרפואת חניכיים בכדי לקבל יוות דעת בנידון. בהצלחה!!!

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים