בקשר לצילום פנורמי ואבחון

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

02/03/2017 | 21:12 | מאת: נעמה

שלחו אותי לצילום פנורמי בקשר לראות לגבי עקירת שן בינה ונזק אולי אף לשן בינה. השאלה מה רואים בצילום פנורמי אילו בעיות בדיוק מראה והאם מראה גם עששת במידה ויש ויכול להיות מצבים שהשתנו מקום שיניחם שלוחצות על העצב וכו.. שהשתנה שלא ראו בצילום לפני 3 שנים בערך או שלא היה צורך לטפל כי לא כאב אז ועכשיו כן מפריע ורואים את השינוי בכמה שנים?

שלום, צילום פנורמי מאפשר לראות את השיניים ואת העצם של הלסתות. במקרה של צורך בעקירת שן בינה - חשוב לראות את כל השורשים ואת העצם שסביבם, ובצילום רגיל (קטן) לא תמיד רואים מספיק. צילום מלפני 3 שנים אינו מספק. צריך צילום חדש. ביחס לכל שאר השאלות - צריך לראות אותך ואת הצילומים כדי לאבחן נכון את הבעיה.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה