הצורך בעקירת שן והחלמה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה - פרוסתודונטיה

16/02/2017 | 22:12 | מאת: מעין

האם בשביל אבחנה לעקירת שן בינה מספיק צילום במרפאה או חייבים פנורמי במכון וזה חוץ מהכאב שהשן קצת שחורה מעלה את הסבירות לעקירה ואם כן מה משך ההחלמה של כאבים מעקירה כזו לעומת עקירה של שן אחרת כי תמיד אומרים שזו שן בעייתית והאם הסיכוי בשן בינה לעקירה כירוגית ולא רגילה גבוה יותר?

שלום, זו שאלה שעדיף להפנות למומחה בכירורגית פה ולסת. אבל בעיקרון יש צורך בצילום פנורמי לפני עקירת שן בינה, משום שבצילום רגיל במרפאה לא תמיד רואים מספיק את השורש ואת האזור שסביבו. לפעמים, בעקבות הממצאים בצילום הפנורמי יש צורך בצילום CT. ההחלמה היא זהה בלי קשר לסוג העקירה. לפעמים עקירה כירורגית דורשת קצת יותר זמן החלמה.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה