בדיקת גלוטן

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

21/12/2014 | 09:27 | מאת: א.מ

שלום, שלושה שבועות לפני בדיקת רגישות לגלוטן הקפדתי לאכול הכל ללא גלוטן. תוצאת בדיקת הרגישות הראתה - 4. בקצה הנמוך. שאלתי - האם שלושת השבועות בהם נמנעתי מלאכול עם גלוטן השפיעו על הבדיקה כדי לדעת אם יש לי צליאק. כלומר אם לא הייתי נמנעת ואוכלת רגיל, האם יש אפשרות שהבדיקה היתה תוצאות " אמיתיות" יותר. תודה!

שלום, בפרק זמן זה של הפסקה סביר שהתשובה מהימנה. מדובר בבדיקת נוגדנים שאינם "נעלמים" כל כך מהר. אם קיים בכל זאת חשד לצליאק אפשר להשלים את הבירור עם גסטרוסקופיה + ביופסיה מהמעי הדק.

מנהלי פורום צליאק וקרוהן