צליאק

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

27/04/2014 | 14:55 | מאת: יעל

אובחנתי לפני מס חודשים בצליאק במקרה. לא היו לי תסמינים. מס שאלות 1. האם בדיקות דם תקינות (עקב דיאטה נטולת גלוטן) יכולות להוות אישור בטוח לכך שהדיאטה שלי מוקפדת דיו? 2. מבקשת להבין איך ייתכן שאין כלל תסמינים וחסרים של ויטמינים כשיש צליאק. המעי מצליח לספוג למרות שהוא שטוח? אם כן, הגוף מתמודד טוב, מדוע צריך להימנע מהגלוטן. 3. מחפשת מחקרים מדעיים בנושא. יש אפשרות לקשר אותי למאמרים עם טקסט מלא? תודה יעל

שלום לך בהנחה שיש לך צליאק: בדיקות סרולוגיה לצליאק תקינות אכן מעידות על דיאטה אדוקה. לעיתים הפרעה בספיגה אינה תסמינית ויכולה להתבטא רק בבדיקות הדם כמו חסר ברזל או ויטמין B12. עם זאת יתכן שהמעי בעל רזרבת ספיגה מספקת, ואם לא שומרים על דיאטה ללא גלוטן המצב יכול להשתנות לרעה בהמשך, עם תופעות לואי. הסתכלי באתר: http://www.celiac.org.il/aboutthe.asp

מנהלי פורום צליאק וקרוהן