ביופסיית מעי

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

23/07/2013 | 15:06 | מאת: אושר

היי, לפני מס' שנים התחילו אצלי תופעות של כאבי בטן חריפים ושלשולים לסירוגין... במהלך השנים ביצעתי אין-ספור בדיקות אשר לא העידו על ממצא חריג, מלבד חשש לקוליטיס אשר נשלל חלקית כיוון שלא היו עדויות למחלה דלקתית בבדיקות הנוספות. לפני כחודשיים ביצעתי MRE אשר לא נצפה בו עדות למחלה דלקתית במעי, ביצעתי מס' רב של בדיקות צואה ודם על מנת לנסות לגלות מה הבעיה, US דופלר ועוד... לפני כחודש ביצעתי קולונוסקופיה בפעם ה4 בשנים האחרונות וכן בדיקת גסטרוסקופיה. במהלך הבדיקה לא נמצא ממצא חריג אך פרופ' פיש החליט לקחת דגימה בכל זאת על מנת להיות בטוח שאין קוליטיס מיקרוקופית. היום הגיעו אליי התוצאות: ביופסיות מהתריסריון חלק שני- התקבלה צנצנת מסומנת בפרטי נבדקת ו- "1 גסטרו" ובה 4 קטעי רקמה בקוטר 0.3-0.4 ס"מ. בדיקה מיקרוסקופית- Doudenum, 2nd parts, biopsy: -Increased intraepithelial lymphocytes, with no evidence of villous atrophy, may be compatible with Celiac disease. -Recommend serologic correlayion. Snomed: T-64000, M-09350 1.ביופסיות מאילאום שנראה תקין 2.ביופסיות מקולון בשאלה של קוליטיס מיקרוסקופית בדיקה מאקרוסקופית- התקבלו 2 צנצנות: 1.צנצנת מסומנת בפרטי נבדקת ו- "1 קולון" ובה 3 קטעי רקמה בקוטר 0.3-0.4 ס"מ. 2. צנצנת מסומנת בפרטי נבדקת ו- "2 קולון" ובה 6 קטעי רקמה בקוטר עד 0.3 ס"מ. בדיקה מיקרוסקופית: 1. Ileum, biopsy- no pathologic change. 2. Colon, biopsy- no pathologic change. למיטב הבנתי יש עדות למה שנראה כצליאק אך בדיקות הדם שעשיתי תמיד שללו זאת. האם עליי לעשות עוד בדיקה על מנת לוודא זאת? האם יש בדיקה טובה יותר שניתן לגלות אם זה משהו אחר?

23/07/2013 | 20:25 | מאת: פרופ' צבי פיירמן

בירור מקיף עברת מספר בדיקות ואני מניח ע,י מספר בודקים מן הראוי שתפנה לחוות דעת מסודרת לרופא גסטרואנטרלוג בכיר התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום צליאק וקרוהן