FMF וצליאק אמא מודאגת

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

19/01/2020 | 20:04 | מאת: לוי

שלום רב, ביתי סובלת בשנים האחרונות מהתקפים של כאבי בטן ( מאובחנת כחולת fmf עם 2 מוטציות) הפוקדים אותה אחת לשלושה ארבעה חודשים ונימשכים בערך חודש, ההתקפים כוללים נפיחות בבטן משמעותית, שינויים ביציאה, קושי באכילה בגלל תחושת מלאות בבטן לחץ בבטן וצרבות. בזמן התקף כזה ביתי לא יכולה לאכול באופן רגיל אוכלת דברים קלים (בעיקר מורידה את המאכלים המכילים גלוטן) ולאחר חודש בערך הבטן חוזרת לעצמה וחוזר חלילה. היינו אצל גסטרו הפנה לבדיקות הדמיה שיצאו תקינות ההתקפים הללו הם ללא חום ( מה שבדרך כלל גורם לרופאים לשלול התקף fmf). לפני חודש התחיל שוב התקף כזה הרופא הפנה אותנו לבצע בדיקות דם (חשוב לי לציין ששבועיים לפני ביצוע הבדיקה ביתי נמנעה מגלוטן) בדיקות הדם החריגות Endomysial ab גבולי Transglutaminase (iga) ab 8.5 Asca iga 34.6 Asca igg 57.6 Immunoglobulin g 1716.1 בנוסף בדיקת ה esr 1 hour יצאה 27. רציתי לדעת האם יש סיכוי שביתי סובלת מצליאק? והאם קיים קשר בין מחלת צליאק למחלת ה fmf?

המנעות מגלוטן מנרמלת את הסרולוגיה לצליאק (תוצאה false negative). אינני מכיר קשר בין צליאק לFMF. אם מאובחנת והקליניקה מתאימה לFMF, למה מחפשים משהו נוסף?

21/01/2020 | 19:11 | מאת: לוי

מכיון שהקליניקה אינה דומה ל fmf

מנהלי פורום צליאק וקרוהן