אנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

08/05/2012 | 12:26 | מאת: אירית

קיבלתי את תגובתך לגבי חשד לאנדומטריוזיס או אדנומיוזיס, ברצוני לשאול האם למרות שאין לי כאבים כאשר אני בווסת עדיין יתכן ומדובר במלה זו? בנוסף עשיתי לפרוסקופיה בוחנת בה נאמר שלא העו נגעים אבל בגלל רכותו היחסית של הרחם יתכן כי יש לי אדנומיוזיס, בנוסף היתה הקלה בכאבים כאשר לקחתי גלולות יאז. לפני כמס' חודשים התייעצתי עם פרוקטולוג אשר ביצע בדיקת רקטוסקופיה ואז במהל הבדיקה הוא נגע במקום שהוא במקור לכאביי בעומק של 15 ס"מ , כששאלתי מה עליי לעשות הוא הציע לפנות לגניקולוג,מאז עשיתי אינספור של בדיקות גנקולוגויות -US וכו' ולא הועלתה הסברה כי יש אנדו'. כיום אני סובלת מכאבים משתנים לעיתים ליד הרקטום- כאב פינמי דופק, ובבטן עם לחץ על הקיבה והמעיים. בכל מקרה קבעתי תור במרפאתך לשבוע הבא. בכל זואת ,אני סובלת מאוד ולא רוצה להגיע שוב למיון לקבלת מורפין. מה יכול לעזור לי לבנתיים?אגב, התחלתי גלולות לפני כ-6 ימים

אירית שלום רב, התחלת הגלולות צריכה להועיל לך וצפוי שיפור תוך מס ימים. המשיכי את הגלולות ולאחר הבדיקה יהיה ניתן לקבוע אילו טיפולים נוספים ניתן להציע לך בברכה דר רון שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים