נוזל בחצוצצרה

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

11/12/2014 | 23:42 | מאת: דפנה

שלום רב, בעלת היסטוריה של שלושה ניתוחים.לפרטומיה בגיל 22,לפני שנתיים שני ניתוחים שבהם הוצאה ציסטה,חצוצרה,אפנדציט,ומעי גס ימני לאחר שנמצאו באפנדציט תאים בדרגת ממאירות ראשונה של סרטן המעי הגס.בביופסיה של המעי שהוצא נתגלו תאים של אנדומטריוזיס בלבד.אני בבירורים בגלל ציסטה של 7 סנטימטר,ונוזל בחצוצרה.ביצעתי אתמול mri,ועוד הרבה בדיקות הכנה לניתוח,שבו רוצים להוציא את החצוצרה ולעשות פתולוגיה לנוזל.האם אין אפשרות לעשות ביופסיה מבלי להוציא עוד חצוצרה? המנתח טוען שיש מצב שהמקור לסרטן הוא בשחלה,לכן כדי להוציא.מה הקשר בין תאים של המעי הגס לשחלה? חייבת בבקשה בירור,לא רוצה לעבור ניתוח סתם.האם כדאי לפנות לגניקואונקולוגיה לייעוץ או אלייך? מטופלת בתל השומר ומעונינת בחוות דעת נוספת.יש גם אדנומיוזיס,וכמובן הדבקויות רבות,יש לציין שאין לי כלל כאבים.בת 41 ללא ילדים,תודה רבה,דחוף

שלום רב, אין דרך לבצע ביופסיה מחצוצרה ללר ניתוח. בכל מקרה חצוצרה עם נוזל איננה תקינה ועלולה להפריע לך להרות אם זאת כוונתך בעתיד, ועל כן יש הגיון לנתח אותה בכל מקרה. אני ממליץ שתפני לייעוץ מסודר בכדי לתכנן את הטיפול הנכון עבורך. את מוזמנת לפנות אלי ואשמח לעזור. בברכה דר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים