לידה רגילה או ניתוח קיסרי?

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

24/08/2014 | 18:14 | מאת: בתיה

שלום ד"ר שינמן אני סובלת מאנדומטריוזיס קשה, אחרי 2 לפורוסקופיות עם התערבות במעי וסיבוך של פיסטולה בשופכן. עברתי IVF ובשעה טובה אני בהריון, כיום בשבוע 26. ההריון עד כה תקין ובריא, מלבד כאבי אגן כרוניים שהיו קיימים עוד קודם. ככל שהלידה מתקרבת אני מתלבטת האם לעבור ניתוח קיסרי כי אני מפחדת שיהיו סיבוכים בלידה רגילה (מעבר לכאבים העזים) אשמח לשמוע את דעתך הרפואית. בתיה

בתיה שלום רב, ראשית תרשי לי לאחל מזל טוב על ההריון שזכית בו לאחר דרך כה מורכבת. לגבי ההחלטה על דרך הלידה, אומר כי אין ביכולתי לתת לך דעה חד משמעית ללא בדיקה והערכה רפואית מלאה. אולם, מהלך ברפואי אותו עברת כולל הפיסטולה הינו מורכב. במרקה כאלו יש לשקול ברצינות לעבור ניתוח קיסרי ולא לידה וגינלית. אך אני מדגיש כי חובה לבדוק אותך בכדי לומר את ההמלצה הזאת בצורה ברורה. אם את מעוניינת את מוזמנת לפנות לייעוץ ואשמח לעזור. בברכה דר שינמן

31/08/2014 | 14:11 | מאת: בתיה

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים